Vad gäller för att få bilstöd?

Att kunna ta sig runt smidigt i samhället, oavsett om det är till jobbet, hämta barnen på träningen eller om man behöver storhandla så tar man detta för givet eftersom att de allra flesta av oss har bil eller så hoppar man bara enkelt på tunnelbanan, bussen eller spårvagnen. Men detta är långt ifrån självklart för alla, därför finns något som kallas för bilstöd som man kan läsa mer om på https://worksystemlife.se/bilstodbidrag/

Bilstöd är något man kan få om man har ett handikapp eller funktionshinder som gör att man har ett visst hinder från att kunna köra bil som vanligt, då kan det handla om såväl mindre som större justeringar på bilen för att man sedan ska kunna köra den på egen hand och kunna ta sig fram lika enkelt som alla andra utan att vara beroende av exempelvis färdtjänst. 

Hjälp med bilstöd

Det kan som privatperson kännas svårt att veta vart man ska börja när man behöver bilstöd, det första man ska göra är att surfa in på eller ringa Försäkringskassan för att kolla upp om man uppfyller de krav som finns för att man ska ha rätt till bilstöd. Sen är det enda du egentligen behöver göra att kontakta Life Bilanpassning som har arbetat i flera år med att hjälpa människor att hitta precis rätt bilanpassning för dem.

Genom smarta och enkla medel och justeringar kan de ta fram lösningar som underlättar ert billiv något otroligt. De kan även hjälpa er med hela processen som rör bilstödet när ni väl har rätt att få det för att ni inte ska behöva oroa er för varken pappersarbete eller mekaniskt arbete som rör bilen utan kan alltid känna er trygga med att ni kommer få komplett hjälp med bilstöd och bilanpassning från dem på Life Bilanpassning.